Novosti

Obavještavamo Vas da Obrtnička komora Međimurske županije organizira manifestaciju "Obrtnici u srcu grada" koja će se održati u subotu, 25.05.2024. u vremenu od 9 do 13 sati u Čakovcu na prostoru između Gradske kavane i zgrade Scheier.

Pozivamo Vas da nam se pridružite kao gosti ili kao izlagači, te da predstavite svoje proizvode, usluge, djelatnosti. Izlaganje na štandovima je naravno, besplatno.

Ukoliko ste zainteresirani za predstavljanje, najljepše molimo da nam se odmah javite na 040 312 643, odnosno na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , kako bismo Vam osigurali mjesto.

Vidimo se

Ovim putem Vas obavještavamo kako će se 12. Susret trgovaca Hrvatske obrtničke komore održati u četvrtak 23. svibnja 2024. godine, s početkom u 10 sati, u Velikoj dvorani HOK-a, Ilica 49, 10000 Zagreb.

U privitku dostavljamo program događanja.

Ako već niste, pozivamo Vas da se za sudjelovanje prijavite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..  

Napomena: ulaz na Susret je slobodan, bez plaćanje kotizacije.

Susret ćete moći pratiti i online u prijenosu uživo putem naše službene Facebook i YouTube stranice.

Veselimo se Vašem dolasku!

12. Susret trgovaca Hrvatske obrtničke komore održati u četvrtak, 23. svibnja 2024. godine, u Velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49, 10000 Zagreb.

Previđeni početak Susreta je u 9:30h, a službenu verziju programa dostavit ćemo Vam naknadno.

Kroz predavanja i panel na Susretu će se obraditi sljedeće teme:

  • Potencijalni EU projekti i natječaji za trgovce
  • Zakon o zaštiti potrošača - prava trgovaca i obveze trgovaca u odnosu na potrošača
  • Opći uvjeti poslovanja za trgovce
  • E-trgovina
  • Budućnost i izazovi male trgovine

Ljubazno molimo da se za sudjelovanje na Susretu prijavite na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Napomena: ulaz na Susret je slobodan za članove Hrvatske obrtničke komore.

Veselimo se Vašem dolasku!

Obavještavamo vas da je Ministarstvo zdravstva donijelo nove odluke koje se odnose na higijenski minium i sanitarne knjižice i to: Odluku o visini troškova stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenom odgoju i Odluka o visini troškova zdravstvenih pregleda osoba koje podliježu zdravstvenom nadzoru.

Temeljem novih odluka koje stupaju na snagu 1. srpnja ove godine, iznosi koji se odnose na spomenute obveze (higijenski minimum, sanitarna knjižica) smanjeni su za 50%.

Odluke je moguće preuzeti iz priloga ove poruke.

Odluka o visini troškova stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenom odgoju_2024.pdf

Odluka-o-visini-troskova-zdravstvenih-pregleda-osoba-koje-podlijezu-zdravstvenom-nadzoru.pdf

Temeljem traženja i upita Hrvatske obrtničke komore, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je dalo tumačenje vezano uz rad na dan izbora 17. travnja 2024. godine.

Slijedom odgovora MINGOR-a, propisan je neradni dan za dan izbora, ali rad na taj dan je dopušten i nije kažnjiv. Radnici koji neće taj dan raditi imaju pravo na naknadu plaće, a oni koji će raditi imaju pravo na povećanu plaću.

Obrazloženje MINGOR-a nalazi se na ovoj poveznici